Sacoul gri – cum il asortez ?

Peste tot aceeași poveste….”sacoul gri este o piesă esențială în garderoba unui bărbat” sau “nu trebuie să lipsească din arsenalul vestimentar”. Nu contest dar cred că ceea ce este cu adevărat esențial este să știi să asortezi sacoul gri în așa fel încât să îl faci versatil și să îl incluzi în cât mai multe ținute.

Nuanțele și intensitățile de gri sunt practic nelimitate. Dacă iei în calcul și multitudinea de texturi ale țesăturilor gri ai material pentru teză de doctorat.

Lăsând la o parte gusturile și preferințele pentru o nuanță sau alta sunt câteva reguli pe care este bine să le cunoști și să le respecți când asortezi sacoul cu pantalonii.

Sacou gri deschis

Sacoul gri deschis este cel mai ușor de inclus în ținute smart-casual și poate fi asortat cu multe culori.

  • play it safe – dacă nu crezi că este potrivit, nu te simți pregătit sau nu ai chef de combinații (sau complicații) îndrăznețe atunci îmbracă sacoul gri deschis cu pantaloni negri, gri închis sau bleumarin. Alege o cămașă albă, bleu deschis, ecru sau alte nuanțe pastel. Cravata și batista sunt binevenite pentru un outfit ceva mai studiat și mai sofisticat.
  • play with colors – roșu, verde, maro, bleu, alb sau ecru sunt culori de pantaloni care pot forma un outfit stylish împreună cu sacoul gri deschis. Să nu pierzi din vedere momentul din ziuă și evenimentul la care participi astfel încât să nu te abați prea mult de la dresscode.
  • layer-up – alege o vestă care să se potrivească cromatic cu sacoul, pantalonii dar și cu cămașa. De exemplu – pantaloni bej, vestă bleu în carouri, cămașă albă și sacou gri deschis

Sacou gri mediu și închis

Sacoul gri mediu si cel gri închis sunt variante versatile, potrivite atât pentru ținute smart-casual cât și business-casual.

  • business casual – asortează-l cu pantaloni negri, bleumarin sau gri deschis alături de o cămașă albă, ecru, bleu sau gri deschis. Mai poți adăuga o vestă în culoarea sacoului sau o nuanță intermediară între sacou și pantaloni.
  • smart-casual – poți combina sacoul gri alături de pantaloni în culori vii, roșu, verde, bej, ecru, maro, blugi navy, gri sau negri. Completează ținuta cu cămăși, tricouri sau bluze în culori pastel.

Am enumerat aici doar câteva variante drept punct de pornire. Cât de departe vei merge depinde de simțul tău estetic și de curaj.

Sursa foto: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *