A: Talia
Masurati-va circumferinta taliei acolo unde purtati de regula cureaua si lasati 1-2 cm lejeritate. Puteti masaura si talia unui pantalon care va vine bine. Incheiati nasturii si fermoarul, asezati pantalonul plat pe o masa si asigurati-va ca este bine intins, masurati latimea taliei si dublati valoarea obtinuta.
B: Bazinul
Masurati-va circumferinta bazinului, la mijlocul sezutului si asigurati-va ca centimetrul este paralel cu solul. Lasati 2-3 centimetri lejeritate. Puteti masura si bazinul unui pantalon care va vine bine. Ca si in cazul taliei, cu pantalonul asezat plat pe o masa, masurati latimea bazinului pantalonului la baza slitului sau in dreptul partii de jos a buzunarelor laterale si dublati valoarea obtinuta.
C: Pulpa
Masurati circumferinta pulpei cat mai aproape de vintre si adaugati 4-5 cm lejeritate. Puteti masura si pulpa unui pantalon care va vine bine. Cu pantalonul asezat plat pe o masa, intindeti unul dintre cracii pantalonului astfel incat sa nu aiba cute de tesatura si masurati latimea pulpei cat mai aproape punctul de intalnire al cusaturilor dintre picioare. Dublati valoarea obtinuta.
F: Lungimea interioara
Lungimea interioara este utila doar pentru pantalonii cu tivul gata facut. Masurati lungimea interioara a piciorului de la baza vintrei pana la osul gleznei. Puteti masura si lungimea uni pantalon care va vine bine. Asezati pantalonul plat pe o masa si masurati de-a lungul cusaturii interioare a cracului distanta de la punctul de intalnire al cusaturilor dintre picioare si tivul pantalonului.