Frescolana – standard formal și business

Fresco lana, frescolana, cool wool sau lâna tropicalizată este o țesătură subțire, ușoară și răcoroasă realizată din fire de lână pieptănată. Compoziția tipică este 100% lână însă există amestecuri cu mătase, bumbac, elastan sau fibre sintetice.

Țesătura frescolana are în general o structura simplă, tip pânză sau sac, suprafața este uniformă, cu aspect mat, iar una dintre caracteristice cele mai importante este că se șifonează greu.

Denumirea frescolana s-a consacrat la sfârșitul anilor 70 și a devenit un termen care descrie în mod generic o țesătură din lână pieptănată, subțire, de vară, răcoroasă și care se șifonează greu.

Greutatea tesăturilor frescolana variază între 200 și 250 gr / mp

Frescolana poate fi uni, melanj ( când firele din urzeală și cele din bătătură au culori diferite) cu dungi, carouri, sau micropattern.

Țesăturile de tip frescolana sunt folosite pentru îmbrăcămintea atât pentru bărbați cât și cea pentru femei și este potrivită în special primăvara, vara și toamna.

Drapajul precis și elegant, aspectul sobru, rezistența la șifonare și fibrele natural fac frescolana alegerea standard pentru ținutele formale și de business.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *