Cum iți asortezi accesoriile din piele

Asortate sau nu, lucrurile pe care alegi să le porți trebuie să creeze un aspect armonios și coerent. Accesoriile din piele și încălțămintea nu fac excepție de la această regulă.

În cele ce urmează voi enumera niște repere la care te poți raporta atunci când iți alegi accesoriile din piele.

Cureaua și pantofii

Cureaua trebuie purtată atunci când pantalonii au găici…pentru curea.

Cureaua și încălțămintea sunt elemente care atrag atenția și este important ca ele să se integreze bine în look-ul general. Regulile de asortare a curelei cu pantofii sunt puține și simple. Cu cât stilul ținutei este mai aproape de formal cu atât mai strict trebuie respectate aceste reguli.

Indiferent de gradul de formalitate cureaua și pantofii trebuie să fie din același stil. Combinațiile formal/casual, de cele mai multe ori nu funcționează și dau impresia de neglijență sau nepricepere.

Tinute formale si smart-casual

În ținute formale sau smart-casual cureaua și pantofii trebuie să fie și din aceeași cromatică. Cât de asortate cromatic trebuie să fie cureaua și pantofii? Păi de bun simț.

  • Pantofii negri se asortează cu curele negre, simplu.
  • Marourile se asortează după nuanță, adică nu se amestecă între ele marourile închise cu cele medii sau cu bejurile. Nu se amestecă nuanțele.

În cazul ținutelor smart casual poți purta și culori statement. Curelele sau pantofii in culori statement nu se asortează între ele, ar fi ciudat și ai arata COSTUMAT

Dacă porți pantofi din piele în două nuanțe sau în două culori este ok dacă asortezi cureaua cu una dintre cele două culori

Cât de asortat e prea asortat?

Nuanțele potrivite perfect sunt un bonus dar nu trebuie să te stresezi prea tare în privința asta și nici să bați toate magazinele în căutarea unei curele din fix aceeași culoare cu noii tăi pantofi. Nu vrei să dai impresia că încerci prea tare. Timpul e prețios!

Foarte puțini vor percepe diferențele subtile între curea și pantofi… iar cei care totuși o fac și iți mai și atrag atenția…. sunt de evitat.

Ținta este să nu pari fixist și rigid dar nici leneș sau dezordonat. Micile discrepanțe sunt interesante și dau șarm.

Tinutele casual / streetwear

Aici regulile sunt și mai puțin stricte. Ținuta ta trebuie să fie coerentă. Iată câteva detalii la care să fii atent:

  • Nu purta o curea de costum la o ținută casual chiar dacă cromatic se potrivește.
  • Dacă porți o curea  cu o culoare statement evită să o asortezi cu încăltamintea… tu porți un outfit nu o costumație.
  • Rezumă-te la un singur element statement.
  • Dacă nu vrei să riști încearcă să nu amesteci materialele. Te sfătuiesc să riști.

Orice stil ai avea, evită curelele cu logouri evidente, catarame supradimensionate, strasuri, leduri, sigle auto și alte elemente… cool.

Cureaua de la ceas.

Nu greșești dacă asortezi cureaua (din piele ) de la ceas cu pantofii și cu cureaua de la pantaloni, fără să exagerezi însă cu precizia.

Geanta din piele.

Dacă ai câte o geantă pentru fiecare culoare de pantofi atunci bravo ție însă cred că nu este foarte practic să iți muti conținutul genții de fiecare dată când încalți altă culoare de pantofi…. întreabă-ți colega. Geanta trebuie să se integreze cromatic și ca stil în ținuta ta astfel încât imaginea să fie coerentă.

Portofelul

Portofelul se vede doar atunci când îl scoți din buzunar sau din geantă. Indiferent de culoare ar trebui să ai un portofel elegant și bine întreținut. Dacă vrei să îl asortezi cu ceva atunci asortează-l cu geanta și ai terminat.

Mănușile

Mănușile coordonate cu pantofii și cureaua vor arata excelent însă nu este obligatoriu să le asortezi. Mănușile pot fi un element statement și poți experimenta atâta timp cât se integrează armonios în look-ul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *