Cum ai grijă de costumul tau?

Cum ai grijă de costumul tau?

Iată câteva recomandări despre care cred că vor prelungi viața costumului tău și îl vor face să arate bine pentru mult timp.

Acordă-i puțină atenție. Asta nu înseamnă să te comporți ca și cum costumul ar fi un obiect fragil, dimpotrivă. Gândește-te la costum ca la o unealtă care, cu cât o îngrijești mai bine cu atât va performa bine mai mult timp.

  1. Să lași sacoul pe spătarul scaunului este o metodă sigură să strici forma și linia umerilor. Când nu îl porți, pune-l umeraș. Alege un umeraș suficient de mare și de lat încât să suțină bine umerii sacoului. În multe cazuri umerașele din magazine sunt înguste ca să economisească spațiul de expunere în magazine.
  2. Golește buzunarele și scoate cureaua înainte să îți pui costumul pe umeraș.
  3. Folosește o perie din păr natural moale ca să îndepărtezi praful, scamele sau firele de păr. Buzunarele și manșetele pantalonilor în mod special adună mult praf și scame. Nu recomand rolele lipicioase de scos scame pentru că pot lăsa urme de adeziv pe țesătură.
  4. Evită să porți același costum mai multe zile la rând. Lâna are nevoie de un timp să respire, să își regleze umiditatea și să își recapete elasticitatea. Sa investești în mai multe costume, ideal unul pentru fiecare zi de lucru, nu este un moft ci o decizie deșteaptă.
  5. Este o idee bună să îți aerisești costumul înainte să îl bagi în șifonier. Va avea un miros mai proaspăt atunci când îi vine rândul să fie purtat.
  6. Evită să duci costumul prea des la curățătorie. Problema nu este dată atât de substanțele folosite, cât de călcările repetate care deteriorează țesătura. Alege cu atenție curățătoria, un călcat prost făcut îți poate distruge costumul.
  7. Poți reîmprospăta aspectul costumului tău dacă îl iei cu tine în baie atunci când faci un duș cald. Aburul va relaxa fibrele și multe cute vor dispărea. Dacă totuși trebuie să folosești fierul de călcat pune o cârpă umedă din bumbac între fier și țesătura costumului, sau folosește o talpă specială de teflon ca să nu să “lucești” tesătura.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *